vineri, 22 ianuarie 2010

Specialisti si amatori

Sunt o fire comoda de fel care din nefericire intra in conflict uneori cu ideea ca pot face orice. Si stau asa in balans: sa imi pastrez comoditatea sau sa fac. Ce sa fac? Pai, nu conteaza, cam de toate ce e nevoie prin si pe langa casa omului si daca e loc si timp si pe la prieteni. Stiu de toate dar fac putine bine. Cunoasteti genul?

Totusi, slava Domnului ca a dat norocul peste mine si m-am luminat tot, cand mi-am dat seama ca nu trebui sa fac ci sa fac bine. Asta a fost un moment in care pentru putin timp comoditatea s-a simtit cat se poate de importanta dar nu m-a tinut mult si asta pentru ca sunt cateva domenii in care imi doresc sincer si neabatut sa excelez iar comoditatea nu prea are ce cauta daca intr-adevar doresc sa ajung foarte bun. Pana acum nu am gasit locul comoditatii in perseverenta si a fi neabatut.

Ma rog, una peste alta dracul nu e atat de negru. Pot sa fac de toate dar sa am masura posibilitatilor reale cu privire la rezultatul pe care pot sa il obtin. Si sa ma fereasca Sfantul (care dintre ei s-o oferi) sa mai am pretentii de specialist cand de fapt, cu toata bunavointa, sunt amator.


Ciudatenia zilei este: Cat de usor se cred unii specialisti cand de fapt sunt amatori.

Dem Radulescu si Dan Condurache exprima clar si cu umor diferenta intre specialist si amator.



Un comentariu:

  1. ce faci tu aici nu este nimic altceva decat sa imbraci vechea si eterna expresie de pe buzele romanului mediocru care spune :"las-o ba ca merge s'asa sau asa"...ma refeream strict la ...nu e dracul chiar atat de negru...si mai sus un pic faza cu :masura posibilitatilor reale; asteia ce sa-i mai zic ca este o forma subtila de epatare intelectuala.de ce nu te poti descrie intr-un mod simplu ,nici primar si nici rudimentar,doar accesibil ?

    Si ma intorc...aici spuneai "Pot sa fac de toate dar sa am masura posibilitatilor reale cu privire la rezultatul pe care pot sa il obtin."

    socoteala de acasa nu prea are de a face cu cea din targ...deci de aici si expresia de rezultat scontat...e ca un prognostic...in fine..nu exista nimic ,nicio actiune in care sa nu existe risc.Riscul inseamna traire,inseamna consum,inseamna dedicare.

    Alice din tara minunilor

    RăspundețiȘtergere