miercuri, 20 ianuarie 2010

Cat de important crezi ca esti? (1)

Cel putin o data in viata pana acum, fiecare dintre noi a privit intr-o noapte instelata cerul cu diferite intrebari in minte. Dintre toate posibilele intrebari pe care le-am avut una din ele si-a pastrat savoarea intr-un ungher al mintii. Cat de important sunt?

Din cauza unei legaturi aproape organice intre noi si orgoliul nostru, asociem important cu mare, cu mai mult. Cu cat suntem mai mari, mai frumosi, mai banosi, avem masina mai mare, apartament mai mare, neveste mai frumoase, soti mai puternici cu atat mai importanti suntem si noi.

Am descoperit insa un clip video pe youtube care aduce un aer proaspat prin incaperea imbacsita a propriei importante. Aveti rabdare si priviti pana la final, merita!


Cat de mare/important crezi ca esti acum? :-))) Ciudat ce diferenta poate fi schimband doar perspectiva.

Insa dragilor nu cadeti in cealalta plasa (parca si vad cum unii se zbat dupa gust fie intr-o punga de un leu, fie din aceea plasa de pe vremea lui Nea Nicu). Poate ca fizic suntem mici in comparatie cu Universul dar asta nu ne stirbeste in nicun fel ceea ce putem face.

Continuarea va veni in urmatoarea zi.

4 comentarii:

  1. Casa, masina, bani etc, alea sunt doar importanta pe care ne-o dam singuri. Vezi pe aia care considera banii = "valoare". La scara cosmica suntem asa de insignifianti incat nici macar nu e amuzant. La cat de lipsita de sens e existenta noastra ma intreb de ce nu ne intindem pe jos in aspteptarea mortii.

    RăspundețiȘtergere
  2. :-)) Cum e in plasa? Nu iti intra prin piele atzele?

    RăspundețiȘtergere
  3. Insa dragilor nu cadeti in cealalta plasa (parca si vad cum unii se zbat dupa gust fie intr-o punga de un leu, fie din aceea plasa de pe vremea lui Nea Nicu).

    Ai cazut in plasa! :-)

    RăspundețiȘtergere