luni, 25 ianuarie 2010

Dincolo de aparente

Am vizionat primul videoclip de mai jos si m-a cuprins uimirea privind situatia ciudata pe care o infatisa, insa nu am trecut dincolo de imagini spre o idee care sa merite spusa mai departe.



Asta pana cand am vazut cel de-al doilea videoclip.



A fost suficient ca firul ideilor sa inceapa sa se depene.

A fost odata o vreme cand anii ne puteau fi adunati pe degetele de la o mana si totul in jur parea uimitor, grandios si magic, cand era de ajuns un gand, o idee si intr-o clipa puteam fi oricine, puteam face orice, puteam calatori cu naturalete dincolo de aparente. Ne aventuram bucurosi in necunoscutul imaginatiei, in lupta dreapta cu zmeul, in zbor pe spatele vulturilor, calaream iute ca vantul pe cei mai falnici armasari facand primii pasi in cautarea propriei identitati.

Ca la fiecare inceput de drum, pasii ne-au fost nesiguri si ezitanti, exprimand nevoia de a cauta aprobare din partea celor pe care i-am investit cu autoritate. Astfel, a inceput lupta intre dorinta noastra de afirmare, de regasire si realitatea asa cum o vad adultii. Nu exista monstri, nu poti zbura pe spatele vulturilor, nu exista zmeu, nu exista zane. Daca esti fata nu poti sa faci asta, asta si asta. Daca esti baiat nu poti sa faci astalalta, astalalta si astalalta. Daca esti scund nu poti sa faci asta sau asta. Daca esti gras nu poti sa faci astalalta.

Tiparele ne sculpteaza identitatea, pana cand ajung sa ne submineze puterea de a fi noi insine, de a putea spune raspicat si curajos: ASTA SUNT EU!!!

O pisica poate infrunta un rotweiler iar alta pisica este infruntata de un soarece. Ce au primul si ultimul in comun? Atitudinea. Ce au pisicile in comun? Trasaturile fizice. La fel si oamenii au trasaturi fizice comune. Dar de ce sa va limitati la trasaturile comune, sa alegeti sa fiti prizonierii tiparelor in care credeti voi sau cred altii ca va incadrati cand va sta la indemana sa priviti dincolo de aparente, sa straluciti si sa spuneti raspicat si curajos: ASTA SUNT EU!!!

Versurile melodiei Shine, interpretata de Take That, exprima aceiasi idee.




Ciudatenia zilei: Suntem mai perseverenti sa aparam tiparele in care ni s-a spus sau credem ca ne incadram, decat sa pornim in directia afirmarii sinelui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu